Mini Ninjas (2009) | Torrent indir + HIZLI indir + Tek Link indir
Torrent | |
ISO | |
PC | |
RePack | |
Mevcut | |
1.52 GB |
Bana hem şiddetle iç içe hemde şiddetten bir o kadar uzak bir oyun söyle deseler herhalde susar kalırdım. Ama Eidos sayesinde olurda birisi böyle bir soru sorarsa cevabım büyük ihtimalle Mini Ninjas olacaktır. Eidos tarafından piyasaya sürülen Mini Ninjas oyunu içinde barındırdığı kılıç darbelerine karşın bir damla bile kan dökmeden bütün düşmanlarımızın üstesinden gelebileceğimiz ender oyunlardan biri. Tabii ki insan düşünüyor "Ya kardeşim ninja diyorsun, kılıç diyorsun, biçiyoruz kesiyoruz diyorsun hepsine tamamda kan nasıl çıkmıyor. O kadar ninja filmi izledim, ninja oyunu oynadım her yer kıpkırmızıydı, ee bu nasıl ninja oyunu." İşte şimdiye kadar ninjalar hakkında bildiğiniz ne varsa hepsini unutun. Çünkü Mini Ninjas bizlere apayrı tatta bir ninja hikayesi vaat ediyor. Nasıl mı? O zaman Mini Ninjas oyunu incelememize yavaştan girmeye başlıyalım ve merak ettiğiniz ne varsa sizlere hepsini bildiklerim doğrultusunda anlatmaya çalışayım.
Ninja Felsefesi
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Mini Ninjas ekran görüntülerinden de anlayacağınız üzere grafik ve görsellik üzerine değil, eğlence üzerine kurulu bir oyun. Ama hemen belirtmeliyim ki fazlasıyla eğlenebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ninjalık deneyimi.
Oyunda altı adet ninjayı kontrol edebiliyoruz. Tabi ilk başta oyuna sadece tek bir ninjayla başlıyoruz. Daha sonra ise diğer ninjaları buldukça onları da kontrol etme imkânımız oluyor. Oyundaki karakterlerimizin isimleri ise Hiro, Futo, Suzume, Tora, Kundichi, Shun. ( İsimler ninjaları oyunda bulma sırasına göre dizilmiştir. Yani oyuna ilk olarak sadece Hiro ile başlıyoruz. Sonra Futo bize katılıyor, daha sonra ise Suzume ve bu sıralama böyle devam ediyor.)
Mini Ninjas oyununa ilk girdiğimizde bizi sempatik grafiklerin eşliğinde sade bir menü karşılıyor. New Game diyip oyunun senaryo modunu oynamaya başlıyoruz. Oyunun hikâyesinden kısaca bahsetmem gerekirse, Mini Ninjas'ın ön incelemesinde de bahsettiğim üzere, amacımız kötü niyetli samurayları durdurmak ve kayıp olan diğer ninjaları bulmak. Oyuna ilk başladığımızda ise bizi basit bir eğitim turu bekliyor. Klasik olarak yapacağımız hareketler, tuş kombinasyonları vs. bize gösteriliyor. Bu eğitim turunun sonunda Futo'yu buluyoruz ve o da bize katılmış oluyor. Oyunun ilk kısmında bize ninjalık nedir ne değildir, ninjalığın felsefesi nedir bunlar gösteriliyor. Tabi ninjalık öyle hayt huyt dövüşmek değil. Bazen usulca gizlenip en beklenilmeyen anda rakibini ekarte etmek, bazen de rakibinin önüne görkemli bir şekilde çıkıp onunla cesurca dövüşmek. Mini Ninjas bu seçenekleri size fazlasıyla sunuyor. Size tek kalan ise bu seçenekler arasından tercih yapmak oluyor. Şahsen ben binaların tepesine çıkıp oradan düşmanlarımın üzerine uçmayı oyun boyunca daha çok kullandım diyebilirim. Dediğim gibi tamamen seçim meselesi.
Ninjalık ve Hayvan Sevgisi
Oyun boyunca yaptığımız en çok şey hayvanları kurtarmak diyebilirim. Samurayların ormandan yakaladığı hayvanları kurtarıyoruz. Bu öyle zor bir şey değil. Tek yapmamız gereken kılıcımız veya hani ninjayı seçtiyseniz onun silahıyla kafesi parçalamanız. Bu kadar basit. Ayrıca samurayları kılıcımızla biçtiğimizde onlarda sevimli hayvanlara dönüşüyorlar. Yani oyunda öyle kan falan yok. Dedim ya Mini Ninjas hem şiddetle iç içe (oyun boyunca vur kır parçala), hemde şiddetten bir o kadar uzak (oyun boyunca ne bir kan ne de en ufak bir çizik) bir oyun.
Oyun boyunca kurtardığımız bu hayvanlar bize yüzük şeklinde materyaller bırakıyorlar. Bunları topladıkça da karakterimizin güçleri gelişiyor. Bu güçler kendiliğinden gelişiyor. Yani bunun için bir ara yüze girip buradan benim şu kadar materyalim var şu gücümü geliştireyim gibisinden bir şansımızda yok. Bunun dışında ninjalarımızın bazı özel güçleri sayesinde hayvanların içine de girebiliyoruz. Bu özelliği daha açık bir şekilde şöyle anlatayım. Oyunda ninjaların sihirli diye tabir edebileceğimiz güçleri var. Bu güçleri oyunda ilerledikçe kazanıyoruz. Bunlar düşmanlarımıza ateş topu atma, görünmez olma vb. gibi özel güçler. Bunlardan biride hayvan formuna geçme gücü. Mesela bir hayvan gördünüz diyelim. Bu gücünüzü seçerek hayalet gibi oluyorsunuz ve istediğiniz hayvana doğru giderek onun içine girebiliyorsunuz ve onu kontrol etmeye başlıyorsunuz. Tabi güçsüz hayvanları kontrol etmek pek işinize yaramayabilir fakat bir ayıyı seçtiğinizde samurayları onunla çok güzel bir şekilde pataklayabiliyorsunuz. Bu da Mini Ninjas'ın eğlenceli yanlarından biri.
Bazen Gizlenmenizde Gerekebilir
Oyun boyunca öyle vur, kır, parçaladan ziyade bazı bölümleri gizlenerek kimseye görünmeden de geçebilirsiniz. Bu tamamen size ve sizin ajanlık kabiliyetinize kalmış bir şey. Karakterlerimizin hepsi otların arasında, çatılarda ve gözden uzak mekânlarda kendini gizleyebilme özelliğine sahip. Ben barışçıl bir ninjayım, dövüşe falan gerek yok diyorsanız mecbur olmadıkça dövüşmeden saklanarak çatılardan, derelerden, tepelerden size söylenen yere gidebilirsiniz. Tabi bu daha fazla zamanınızı alır ve birazda sabır gerektirir. Çünkü oyun boyuca birçok samuray bizi bekliyor. Tabi bazı görevlerde bizlere içeri gizlice sızmamızı söylüyor. Bu gibi görevlerde karakter seçimimizde çok önemli. Oyunda bir harita veya minimap sistemi yok. Fakat "E" tuşuna bastığımızda kafamızın tepesinde hangi yöne gitmemiz gerektiğini gösteren bir ok işareti beliriyor. Gizlilik gerektiren görevlerde bu ok işareti ve seçtiğimiz karakter bir hayli önem taşıyor. İçeri gizlice sızmamız gereken bir görevde Futo ile ilerlemeye karar verirsek bu gereğinden zor olabiliyor. Çünkü Futo hantal ve iriyarı bir ninja. Onun yerine daha hızlı ve daha mini bir ninja seçmemiz ise işleri en basit haline getiriyor. Tabi ki karşımıza iriyarı bir düşman geldiğinde de biz de onun karşısına Futo ile çıkıyoruz. En azından ben genelde böyle yaptım. Böylece dişe diş mücadelelere girdim. Doğrusu çokta zevkli oldu. Gerçi Mini Ninjas her karakteriyle ayrı zevk veren bir oyun.
Tabi ki her karakterinde kendine özgü güçleri var. Oyunda aynı anda bir kaç samurayı haklamamızı sağlayan hareketlerimiz mevcut. Bu hareketleri ekranın sağ üst köşesinde bulunan kırmızı daireler dolu olduğunda yapabiliyoruz. Her ninjanın kendine özel hareketi var. Mesela Hiro havaya zıplıyor ve o anda zaman yavaşlıyor. Zaman yavaşladığında samurayları mause ile işaretliyoruz ve zaman tekrar hızlandığında Hiro hepsini tek seferde biçiyor. Futo ise çekicini güçlüce yere vuruyor ve çevresindeki düşmanları böyle haklıyor. Suzume ise flütünü çalıyor ve etrafındaki samurayların başı dönmeye başlıyor ve onlar bu durumdayken onları kolayca haklıyor. Kısacası her ninjanın kendine has olan bu özellikleri sayesinde karakter seçimi de önem kazanıyor.
Gel Vatandaş! En Ucuz Ninja Malzemeleri Burada!
Mini Ninjas'ta karakterlerimizin ana silahlarının yanında bazı ek silahlarımızda bulunuyor. Bunlar duman bombası, hasar veren bomba ve ninjaların attığı o bıçak tarzı şeyler ( adı gelmedi şimdi aklıma) ve benzeri ek materyallerimiz oluyor. Bunları oyunda kırıp döktüğümüz sandıklardan bulabiliyoruz. Ayrıca sandıklardan altın para şeklide halkalarda çıkıyor. Bu altın paraları toplayıp bölüm aralarında karşımıza çıkan karga şeklindeki satıcıdan yukarıda bahsettiğim materyallerden alabiliyoruz. Bu materyaller oyunda bir hayli işimize yarıyor. Mesela canımız azaldığında duman bombasını kullanıp en yakı bir bitkinin içine dalarak saklanabiliyoruz. Sonra düşmanlarımız uzaklaştığında canımızı doldurabileceğimiz bir meyve ağacı bulabiliyor veya düşmanımıza arkadan yaklaşıp onları haklayabiliyoruz. Bu arada söz sağlıktan açılmışken oyunda sağlığımızı nasıl dolduracağımızı da sizlere kısaca anlatayım. Oyundaki can göstergemiz sol alt kısımda bulunan kalplerden ibaret. Bu kalplerin her biride kendi arasında üçe ayrılıyor. Oyuna başladığımızda üç kalbimizin olduğunu düşünürsek toplam dokuz darbe alma hakkımız olduğunu varsayabiliriz. Bu kalpler azaldığında ise ormanda veya arazide bulduğumuz meyve ağaçlarına giderek oradaki meyveleri düşürüp topluyoruz. Böylece sağlığımızda tamamen doluyor ve yitirdiğimiz kalpler yerine geri geliyor. Bu meyve toplama işini de en iyi Futo yapıyor. Ayrıca karakterler arası geçişi de oyunda istediğiniz an yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken klavyeden "1" tuşuna basmak ve dilediğiniz karakteri seçmek.
Ormanın Nimetleri
Ayrıca karakterlerimiz ormanda gezinirken, daha doğrusu ormanda ilerlerken çeşitli çiçekler ve mantarlar buluyor. Bu çiçekleri ve mantarları istersek yukarıda bahsettiğim karga şeklindeki satıcıya satabiliyoruz. Ama bu çiçekler bazı yerlerde bize mutlaka lazım oluyor. Mesela oyunda anıt şeklinde taşlar var. Bu taşlar sadece ormanda bulunan beyaz bir çiçek ile aktifleşiyor. Aktifleştikten sonrada bize özel bir güç veriyor. Kısacası Mini Ninjas'ta karşınıza birçok şey çıkıyor. Siz karşınıza çıkan ne varsa toplayın, zira bunlar hiç ummadığınız yerde işinize yarayabiliyor.
Oyundaki "Save" sisteminden de biraz bahsetmek istiyorum. Mini Ninjas'ta öyle kafamıza estiğinde herhangi bir tuşa basarak oyunumuzu kayıt edemiyoruz. Oyunda "Checkpoint" yani kontrol noktası sistemi ile oyunumuzu kaydedebiliyoruz. Daha doğrusu oyun kendini otomatik olarak kaydediyor. Ama bu oyunda pekte sıkıntı olmuyor çünkü sık aralıklarla "Checkpoint" noktaları mevcut. Küçük kulübe şeklindeki tahta cisimlerin yanına gidip "Space" tuşuna bastığımızda "Checkpoint" otomatik olarak aktif hale geliyor.
Ayrıca her bölümün sonunda karşımıza "Bölüm Sonu Canavarı" olarak nitelendirebileceğimiz samuraylar çıkıyor. Bunları dövüşmeden ekranda yazan tuşlara zamanında basarak haklıyoruz. Bu elemanları da hakladıktan sonra genelde bir ara video giriyor ve oyun kendini otomatik olarak kaydediyor. Biten her bölümün sonunda neler topladığımız bize gösteriliyor. Şunu da belirtmek isterim ki oyunun senaryosuna tam olarak hâkim olmak istiyorsanız bu ara videoları mutlaka izlemelisiniz.
Genel Yorum
Mini Ninjas gerçekten çok eğlenerek oynayabileceğiniz bir yapım. Açıkçası ben bu kadar iyi bir yapım olacağını düşünmüyordum ama Eidos beni yanılttı. Grafiksel olara bize pek bir şeyler vaat etmese bile ses-müzik ve eğlence açısından oyuncuları tatmin etmeyi başarabilecek bir yapım. Öyle kanlı, bulamaçlı oyunlardan artık sıkıldım diyorsanız Mini Ninjas tam size göre bir oyun. Basit kontrolleri, mizahi diyalogları ile oynanmaya vakit ayırmaya değebilecek bir yapım. Unutmayın... Yaşınız kaç olursa olsun... Herkes oyun oynar!
Ninja Felsefesi
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Mini Ninjas ekran görüntülerinden de anlayacağınız üzere grafik ve görsellik üzerine değil, eğlence üzerine kurulu bir oyun. Ama hemen belirtmeliyim ki fazlasıyla eğlenebileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ninjalık deneyimi.
Oyunda altı adet ninjayı kontrol edebiliyoruz. Tabi ilk başta oyuna sadece tek bir ninjayla başlıyoruz. Daha sonra ise diğer ninjaları buldukça onları da kontrol etme imkânımız oluyor. Oyundaki karakterlerimizin isimleri ise Hiro, Futo, Suzume, Tora, Kundichi, Shun. ( İsimler ninjaları oyunda bulma sırasına göre dizilmiştir. Yani oyuna ilk olarak sadece Hiro ile başlıyoruz. Sonra Futo bize katılıyor, daha sonra ise Suzume ve bu sıralama böyle devam ediyor.)
Mini Ninjas oyununa ilk girdiğimizde bizi sempatik grafiklerin eşliğinde sade bir menü karşılıyor. New Game diyip oyunun senaryo modunu oynamaya başlıyoruz. Oyunun hikâyesinden kısaca bahsetmem gerekirse, Mini Ninjas'ın ön incelemesinde de bahsettiğim üzere, amacımız kötü niyetli samurayları durdurmak ve kayıp olan diğer ninjaları bulmak. Oyuna ilk başladığımızda ise bizi basit bir eğitim turu bekliyor. Klasik olarak yapacağımız hareketler, tuş kombinasyonları vs. bize gösteriliyor. Bu eğitim turunun sonunda Futo'yu buluyoruz ve o da bize katılmış oluyor. Oyunun ilk kısmında bize ninjalık nedir ne değildir, ninjalığın felsefesi nedir bunlar gösteriliyor. Tabi ninjalık öyle hayt huyt dövüşmek değil. Bazen usulca gizlenip en beklenilmeyen anda rakibini ekarte etmek, bazen de rakibinin önüne görkemli bir şekilde çıkıp onunla cesurca dövüşmek. Mini Ninjas bu seçenekleri size fazlasıyla sunuyor. Size tek kalan ise bu seçenekler arasından tercih yapmak oluyor. Şahsen ben binaların tepesine çıkıp oradan düşmanlarımın üzerine uçmayı oyun boyunca daha çok kullandım diyebilirim. Dediğim gibi tamamen seçim meselesi.
Ninjalık ve Hayvan Sevgisi
Oyun boyunca yaptığımız en çok şey hayvanları kurtarmak diyebilirim. Samurayların ormandan yakaladığı hayvanları kurtarıyoruz. Bu öyle zor bir şey değil. Tek yapmamız gereken kılıcımız veya hani ninjayı seçtiyseniz onun silahıyla kafesi parçalamanız. Bu kadar basit. Ayrıca samurayları kılıcımızla biçtiğimizde onlarda sevimli hayvanlara dönüşüyorlar. Yani oyunda öyle kan falan yok. Dedim ya Mini Ninjas hem şiddetle iç içe (oyun boyunca vur kır parçala), hemde şiddetten bir o kadar uzak (oyun boyunca ne bir kan ne de en ufak bir çizik) bir oyun.
Oyun boyunca kurtardığımız bu hayvanlar bize yüzük şeklinde materyaller bırakıyorlar. Bunları topladıkça da karakterimizin güçleri gelişiyor. Bu güçler kendiliğinden gelişiyor. Yani bunun için bir ara yüze girip buradan benim şu kadar materyalim var şu gücümü geliştireyim gibisinden bir şansımızda yok. Bunun dışında ninjalarımızın bazı özel güçleri sayesinde hayvanların içine de girebiliyoruz. Bu özelliği daha açık bir şekilde şöyle anlatayım. Oyunda ninjaların sihirli diye tabir edebileceğimiz güçleri var. Bu güçleri oyunda ilerledikçe kazanıyoruz. Bunlar düşmanlarımıza ateş topu atma, görünmez olma vb. gibi özel güçler. Bunlardan biride hayvan formuna geçme gücü. Mesela bir hayvan gördünüz diyelim. Bu gücünüzü seçerek hayalet gibi oluyorsunuz ve istediğiniz hayvana doğru giderek onun içine girebiliyorsunuz ve onu kontrol etmeye başlıyorsunuz. Tabi güçsüz hayvanları kontrol etmek pek işinize yaramayabilir fakat bir ayıyı seçtiğinizde samurayları onunla çok güzel bir şekilde pataklayabiliyorsunuz. Bu da Mini Ninjas'ın eğlenceli yanlarından biri.
Bazen Gizlenmenizde Gerekebilir
Oyun boyunca öyle vur, kır, parçaladan ziyade bazı bölümleri gizlenerek kimseye görünmeden de geçebilirsiniz. Bu tamamen size ve sizin ajanlık kabiliyetinize kalmış bir şey. Karakterlerimizin hepsi otların arasında, çatılarda ve gözden uzak mekânlarda kendini gizleyebilme özelliğine sahip. Ben barışçıl bir ninjayım, dövüşe falan gerek yok diyorsanız mecbur olmadıkça dövüşmeden saklanarak çatılardan, derelerden, tepelerden size söylenen yere gidebilirsiniz. Tabi bu daha fazla zamanınızı alır ve birazda sabır gerektirir. Çünkü oyun boyuca birçok samuray bizi bekliyor. Tabi bazı görevlerde bizlere içeri gizlice sızmamızı söylüyor. Bu gibi görevlerde karakter seçimimizde çok önemli. Oyunda bir harita veya minimap sistemi yok. Fakat "E" tuşuna bastığımızda kafamızın tepesinde hangi yöne gitmemiz gerektiğini gösteren bir ok işareti beliriyor. Gizlilik gerektiren görevlerde bu ok işareti ve seçtiğimiz karakter bir hayli önem taşıyor. İçeri gizlice sızmamız gereken bir görevde Futo ile ilerlemeye karar verirsek bu gereğinden zor olabiliyor. Çünkü Futo hantal ve iriyarı bir ninja. Onun yerine daha hızlı ve daha mini bir ninja seçmemiz ise işleri en basit haline getiriyor. Tabi ki karşımıza iriyarı bir düşman geldiğinde de biz de onun karşısına Futo ile çıkıyoruz. En azından ben genelde böyle yaptım. Böylece dişe diş mücadelelere girdim. Doğrusu çokta zevkli oldu. Gerçi Mini Ninjas her karakteriyle ayrı zevk veren bir oyun.
Tabi ki her karakterinde kendine özgü güçleri var. Oyunda aynı anda bir kaç samurayı haklamamızı sağlayan hareketlerimiz mevcut. Bu hareketleri ekranın sağ üst köşesinde bulunan kırmızı daireler dolu olduğunda yapabiliyoruz. Her ninjanın kendine özel hareketi var. Mesela Hiro havaya zıplıyor ve o anda zaman yavaşlıyor. Zaman yavaşladığında samurayları mause ile işaretliyoruz ve zaman tekrar hızlandığında Hiro hepsini tek seferde biçiyor. Futo ise çekicini güçlüce yere vuruyor ve çevresindeki düşmanları böyle haklıyor. Suzume ise flütünü çalıyor ve etrafındaki samurayların başı dönmeye başlıyor ve onlar bu durumdayken onları kolayca haklıyor. Kısacası her ninjanın kendine has olan bu özellikleri sayesinde karakter seçimi de önem kazanıyor.
Gel Vatandaş! En Ucuz Ninja Malzemeleri Burada!
Mini Ninjas'ta karakterlerimizin ana silahlarının yanında bazı ek silahlarımızda bulunuyor. Bunlar duman bombası, hasar veren bomba ve ninjaların attığı o bıçak tarzı şeyler ( adı gelmedi şimdi aklıma) ve benzeri ek materyallerimiz oluyor. Bunları oyunda kırıp döktüğümüz sandıklardan bulabiliyoruz. Ayrıca sandıklardan altın para şeklide halkalarda çıkıyor. Bu altın paraları toplayıp bölüm aralarında karşımıza çıkan karga şeklindeki satıcıdan yukarıda bahsettiğim materyallerden alabiliyoruz. Bu materyaller oyunda bir hayli işimize yarıyor. Mesela canımız azaldığında duman bombasını kullanıp en yakı bir bitkinin içine dalarak saklanabiliyoruz. Sonra düşmanlarımız uzaklaştığında canımızı doldurabileceğimiz bir meyve ağacı bulabiliyor veya düşmanımıza arkadan yaklaşıp onları haklayabiliyoruz. Bu arada söz sağlıktan açılmışken oyunda sağlığımızı nasıl dolduracağımızı da sizlere kısaca anlatayım. Oyundaki can göstergemiz sol alt kısımda bulunan kalplerden ibaret. Bu kalplerin her biride kendi arasında üçe ayrılıyor. Oyuna başladığımızda üç kalbimizin olduğunu düşünürsek toplam dokuz darbe alma hakkımız olduğunu varsayabiliriz. Bu kalpler azaldığında ise ormanda veya arazide bulduğumuz meyve ağaçlarına giderek oradaki meyveleri düşürüp topluyoruz. Böylece sağlığımızda tamamen doluyor ve yitirdiğimiz kalpler yerine geri geliyor. Bu meyve toplama işini de en iyi Futo yapıyor. Ayrıca karakterler arası geçişi de oyunda istediğiniz an yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken klavyeden "1" tuşuna basmak ve dilediğiniz karakteri seçmek.
Ormanın Nimetleri
Ayrıca karakterlerimiz ormanda gezinirken, daha doğrusu ormanda ilerlerken çeşitli çiçekler ve mantarlar buluyor. Bu çiçekleri ve mantarları istersek yukarıda bahsettiğim karga şeklindeki satıcıya satabiliyoruz. Ama bu çiçekler bazı yerlerde bize mutlaka lazım oluyor. Mesela oyunda anıt şeklinde taşlar var. Bu taşlar sadece ormanda bulunan beyaz bir çiçek ile aktifleşiyor. Aktifleştikten sonrada bize özel bir güç veriyor. Kısacası Mini Ninjas'ta karşınıza birçok şey çıkıyor. Siz karşınıza çıkan ne varsa toplayın, zira bunlar hiç ummadığınız yerde işinize yarayabiliyor.
Oyundaki "Save" sisteminden de biraz bahsetmek istiyorum. Mini Ninjas'ta öyle kafamıza estiğinde herhangi bir tuşa basarak oyunumuzu kayıt edemiyoruz. Oyunda "Checkpoint" yani kontrol noktası sistemi ile oyunumuzu kaydedebiliyoruz. Daha doğrusu oyun kendini otomatik olarak kaydediyor. Ama bu oyunda pekte sıkıntı olmuyor çünkü sık aralıklarla "Checkpoint" noktaları mevcut. Küçük kulübe şeklindeki tahta cisimlerin yanına gidip "Space" tuşuna bastığımızda "Checkpoint" otomatik olarak aktif hale geliyor.
Ayrıca her bölümün sonunda karşımıza "Bölüm Sonu Canavarı" olarak nitelendirebileceğimiz samuraylar çıkıyor. Bunları dövüşmeden ekranda yazan tuşlara zamanında basarak haklıyoruz. Bu elemanları da hakladıktan sonra genelde bir ara video giriyor ve oyun kendini otomatik olarak kaydediyor. Biten her bölümün sonunda neler topladığımız bize gösteriliyor. Şunu da belirtmek isterim ki oyunun senaryosuna tam olarak hâkim olmak istiyorsanız bu ara videoları mutlaka izlemelisiniz.
Genel Yorum
Mini Ninjas gerçekten çok eğlenerek oynayabileceğiniz bir yapım. Açıkçası ben bu kadar iyi bir yapım olacağını düşünmüyordum ama Eidos beni yanılttı. Grafiksel olara bize pek bir şeyler vaat etmese bile ses-müzik ve eğlence açısından oyuncuları tatmin etmeyi başarabilecek bir yapım. Öyle kanlı, bulamaçlı oyunlardan artık sıkıldım diyorsanız Mini Ninjas tam size göre bir oyun. Basit kontrolleri, mizahi diyalogları ile oynanmaya vakit ayırmaya değebilecek bir yapım. Unutmayın... Yaşınız kaç olursa olsun... Herkes oyun oynar!
Minimum Sistem Gereksinimleri;İşletim Sistemi: Microsoft Windows 2000/ Microsoft Windows XP / Vista / 7
CPU: Pentium IV 3.2 GHz veya Athlon XP
RAM: 512 MB (1GB Vista / 7)
Ekran Kartı: ATI Radeon X1300 veya üstü / Nvidia Geforce 6600 veya üstü (shader model 3 gerekli).
Ses: Direct X 9.0c uyumlu ses kartı
http://link.tl/T39z
Post A Comment:
0 comments so far,add yours